Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس، رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره وضعیت بازار گفت: هفته پیش نوسان قیمت ها در بازار بسیار زیاد بود به طوری که هر مثقال طلای ۱۸عیار تا ۲میلیون و ۶۰هزار تومان افزایش یافت اما خوشبختانه در ۲روز گذشته نرخ ها کاهشی شده و هر مثقال طلا امروز تا یک میلیون و ۸۸۰هزار تومان پایین آمده است. 

آیت (ابراهیم) محمدولی افزود: هفته پیش سکه تمام بهار آزادی تا بیش از ۵میلیون و ۲۰۰هزار تومان افزایش یافته بود که در روزهای پایانی هفته نرخ روند نزولی یافت و سبب شد تا امروز سکه در محدوده ۴میلیون و ۷۰۰هزار تومان داد و ستد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی تصریح کرد: در بازار امروز پایتخت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید ۴میلیون و ۷۸۵هزار تومان، هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم ۴میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، نیم سکه ۲میلیون و ۷۱۰هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و ۷۰۰هزار تومان و سکه های گرمی نیز ۹۳۰هزار تومان معامله می شود. 

وی خاطر نشان کرد: با کاهش قیمت ها، امروز حباب سکه به ۴۰۰هزار تومان کاهش یافته است. 

وی ادامه داد: هر گرم طلای ۱۸عیار امروز در بازار ۴۳۲هزار و ۸۰۰ تومان داد و ستد می شود. 

محمدولی در پاسخ به این سوال که هفته پیش افزایش ۲۰۰تومانی نرخ ارز و به ویژه دلار بر قیمت طلا و سکه تاثیر فراوانی داشت، آیا کاهش نرخ ارز نیز تاثیر معکوس بر قیمت سکه و طلا دارید یا خیر، عنوان کرد: معمولا در بسیاری از کشورهای جهان دعوای قدیمی بین ارزش نرخ دلار و قیمت طلا وجود دارد و باید گفت تقابلی بین این دو کالا وجود دارد البته نرخ ارز در بازار سکه و طلا موثر است و در عین حال نباید فراموش کرد قیمت سکه و طلا  در ایران و به اصطلاح در کف بازار تعیین و قیمت گذاری می شود. 

وی تاکید کرد: در بسیاری از کشورها سکه و طلا در یک سمت حرکت می کنند. 

وی درباره تاثیر پایین نرخ اونس جهانی بر قیمت سکه و طلا در بازار ایران توضیح داد: همیشه و در بسیاری از کشورها قیمت طلا درکف بازارها تعیین می شود و در مورد تاثیر اونس جهانی برقیمت طلا باید گفت که اونس جهانی طلا را بر پول ملی و… ضرب می کنند و باتوجه به شاخص ارزهای جهانی، نرخ طلا تعیین می شود. 

وی ادامه داد: پول های ملی کشورهای مختلف در تعیین قیمت طلا موثر است و به حتم ضعف یا تقویت پول های ملی می توان در قیمت گذاری تاثیرگذار باشد. 

رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت:‌ قیمت سکه و طلا در چند سال گذشته تقریبا با قیمت اونس جهانی نزدیک بوده است البته نمی توان منکر فاصله قیمتی نیز بود. 

محمدولی اظهار کرد: پول ملی باید تقویت شود و باید اکنون بستر این مساله را فراهم کنیم که با تولید کالای با کیفیت،‌اشتغال پایدار، افزایش درآمد خانوار و … نشانه های تقویت پول ملی را می توان فراهم ساخت. 

وی تاکید کرد: با کاهش واردات و تقویت تولید ملی می توان زمینه های افزایش صادرات را فراهم کرد در نتیجه می توان به افزایش درآمد ملی و ایجاد اشتغال و … رسید و این گونه اقتصاد رونق یافته و ارزش پول ملی تقویت خواهد شد. 

محمدولی بیان کرد: اگر می خواهیم ۷۰درصد از دغدغه های فعلی اقتصاد رفع شود حتما باید تولید را رونق داد و پول ملی را تقویت کرد این موارد در پویایی اقتصاد کشور موثر است و می توان پس از مدتی به رونق تولید و ایجاد امید در کسب و کار رسید. اگر بتوانیم تولید را رونق بخشیم می توانیم بازارهای منطقه را با صادرات بیشتر محصولات و تولیدات در اختیار بگیریم. 

وی اظهار کرد: اگر بتوانیم این شرایط را فراهم کنیم سال ۹۸ به حتم سال خوب و امیدوارکننده ای خواهد بود. 

وی درباره وضعیت بازار سکه و طلا در روزهای سال ۹۸ توضیح داد: وضعیت بازار سکه و طلا از نیمه دوم سال ۹۶ و کل سال ۹۷ و همچنین از ابتدای سال ۹۸ تاکنون وضعیت بازار بسیار کم رونق بوده و در واقع در اوج رکود بازار به سر می بریم . بسیاری از همکاران ما هر روز به محل کار خود مراجعه می کنند در حالی که حضور آنها به اصطلاح بی فایده است زیرا مشتری برای طلا وجود ندارد و ما حضور خود را در بازار حفظ می کنیم. 

وی تصریح کرد: اگر این روند ادامه یابد نمی دانیم می توانیم به این وضعیت و حضور در بازار ادامه دهیم یا خیر؛ بسیاری از مشتریان بازار طلا در ۱.۵سال گذشته از دست رفته و اگر چاره اندیشی نشود احتمال تعطیلی واحدهای صنف طلا و جواهر وجود دارد. 

وی درباره تعداد واحدهای صنفی زیر نظر اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: ۲۵ تا ۲۶ هزار واحد صنفی خرده فروشی طلا و جواهر،‌بنکداری، آبکاری، ابزار و … وجود دارد که اکنون بیشتر آنها فقط در بازار حضور دارند بدون انجام تقریبا هیچ فعالیت اقتصادی. 

وی تاکید کرد: اگر بتوان رونق اقتصادی را بازگرداند می توان امید را به کسب کار تزریق کرد و مانع تعطیلی واحدهای صنفی شد. 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۰۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آرامش در بازار خودرو

منحنی قیمت خودرو در بازار هرچند این روز‌ها و نسبت به نیمه فروردین روندی نزولی به خود گرفته است، با این حال کف قیمت هنوز فاصله زیادی با رکورد‌های قیمتی اواسط اسفند پارسال دارد. بررسی روند قیمتی خودرو از ۱۵فروردین تا نیمه اردیبهشت حکایت از کاهش ۳درصدی قیمت دارد.

منحنی قیمت خودرو در بازار آزاد هرچند این روز‌ها و نسبت به نیمه فروردین روندی نزولی به خود گرفته، با‌این‌حال کف قیمت هنوز فاصله‌ای طولانی با رکورد‌های قیمتی اواسط اسفند پارسال دارد. اطلاعات رسیده از بازار خودرو، حکایت از آرامش قیمتی کلی و حتی در مورد برخی خودرو‌ها افت قیمت دارد؛ ضمن اینکه ظاهرا خرید و فروش چندانی نیز صورت نمی‌گیرد. میانگین قیمت ۱۰ خودروی منتخب داخلی و مونتاژی در نیمه اردیبهشت امسال، افت حدودا سه‌درصدی را نسبت به نیمه فروردین به خود می‌بیند.

در فروردین امسال به دلایل مختلف به‌خصوص رشد انتظارات تورمی، صعود قیمت ارز و تحولات منطقه‌ای، قیمت خودرو نیز روندی افزایشی به خود گرفت، به نحوی که مرز‌های قیمتی حسابی جا‌به‌جا شد. برخی خودرو‌های داخلی به قیمت بالای یک‌میلیارد تومان رسیدند و برخی دیگر نیز از ۵۰۰ میلیون تومان رد شدند.

در این ماه، ارز رشد قیمت قابل‌توجهی به ثبت رساند، تا حدی که در مقطعی (پاسخ پهپادی و موشکی ایران به حملات رژیم صهیونیستی) قیمت دلار برای چند ساعت به ۷۰ هزار تومان هم رسید. هرچند در چنین رویداد‌هایی معمولا کالا‌هایی مانند خودرو روند قیمتی نزولی به خود می‌گیرند، اما در فروردین، بازار خودرو بیشتر از بازار ارز خط گرفت تا آژیر جنگ. از همین رو قیمت خودرو تقریبا پابه‌پای ارز پیش رفت و کم نیاورد، به نحوی که در اواخر فروردین منحنی قیمت به اوج رسید.

اما اتفاقات سیاسی رخ‌داده، به‌خصوص به وقوع پیوستن پیش‌بینی‌ها مبنی بر بروز جنگ، از انتظارات تورمی کاست و قیمت ارز را هم کاهشی کرد. در نتیجه، بازار خودرو نیز روند نزولی خود را از اواخر فروردین سر گرفت، روندی که تا به امروز کم‌و‌بیش ادامه داشته است.

در حال حاضر معاملات چندانی در بازار خودرو‌های صفرکیلومتر صورت نمی‌گیرد و آرامشی نسبی بر منحنی قیمت خودرو‌های داخلی و مونتاژی سایه انداخته است. به نظر می‌رسد این روند مشروط بر اینکه اتفاقات تحریک‌کننده‌ای مانند وقایع سیاسی، به‌خصوص تنش‌های منطقه‌ای، رخ ندهد، به صورت نسبی ادامه‌دار خواهد بود. چنین اتفاقاتی می‌تواند زمینه‌ساز رشد انتظارات تورمی و قیمت ارز شود و به تبع آنها، منحنی قیمت در بازار خودرو هم رشد می‌کند.

البته در سال جاری مسائل سیاسی دیگری نیز هست که می‌تواند به صورت غیر‌مستقیم منحنی قیمت خودرو را جابه‌جا کند، از جمله نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در آبان‌ماه امسال و همچنین توافقات احتمالی هسته‌ای. همچنین پیروز نشدن دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، می‌تواند به کاهش انتظارات تورمی و قیمت ارز منجر شود و خیر آن به بازار خودرو هم خواهد رسید.

از آن سو با رخ دادن اتفاقی مانند پیروزی ترامپ در انتخابات پیش روی آمریکا (با توجه به مواضع تندش در قبال ایران) می‌تواند منجر به رشد انتظارات و صعود قیمت ارز و در نتیجه، ثبت رکورد‌های قیمتی جدید در بازار خودرو شود.

البته جدا از مسائل سیاسی و تنش‌های منطقه‌ای که می‌تواند صعود قیمت ارز و انتظارات تورمی را بار دیگر رقم بزند، اصلاح قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها نیز منجر به رشد قیمت در بازار آزاد خواهد شد. خودروسازان در انتظار اقدام وزارت صمت مبنی بر صدور مجوز افزایش قیمت محصولاتشان هستند، اتفاقی که به نظر می‌رسد دیر و زود دارد، اما سوخت‌وسوز نه.

از آخرین اصلاح رسمی قیمت خودرو‌های داخلی بیش از یک سال می‌گذرد و سیاستگذار فعلا رسما حرفی از صدور مجوز جدید برای تغییر قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها نزده است. تجربه نشان می‌دهد به دلیل فاصله بسیار زیاد بین قیمت کارخانه و بازار خودروها، افزایش قیمت در مبدا، قیمت در بازار آزاد را نیز تحریک خواهد کرد؛ بنابراین اگر قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها اصلاح شود، افزایش قیمت در بازار آزاد نیز محتمل است.

افت قیمت تا ۱۰۰ میلیون

نگاهی به قیمت ۱۰ خودروی منتخب داخلی و مونتاژی بیندازیم و ببینیم طی یک ماه گذشته چه تغییری در منحنی قیمت آن‌ها رخ داده است. برای این بررسی، هفت خودروی داخلی شامل پژوپارس XU۷P، پژو ۲۰۷ اتومات پاناروما، تارا اتومات V۲، دنا پلاس توربو شارژ اتومات، رانا پلاس، ساینا دنده‌ای و سمند سورن را به همراه سه خودروی مونتاژی شامل ام‌وی‌ام X۲۲ اتومات، جک S۳ و دیگنیتی پرایم را در نظر گرفته‌ایم.

در این بین، پژوپارس XU۷P در نیمه فروردین امسال ۷۳۰ میلیون تومان قیمت داشته، اما در نیمه ماه جاری با افتی ۳۰ میلیون تومانی مواجه شده است.

پژو ۲۰۷ اتومات پانوراما هم که در نیمه فروردین خودرویی یک‌میلیارد و ۷۰ میلیون تومانی بوده، در نیمه اردیبهشت ۳۰ میلیون تومان از ارزش خود را از دست داده است. تارای اتومات مدل V۲ نیز قیمت ۱۰ رقمی خود را از دست داده و ارزش آن در بازار آزاد با ۲۰ میلیون تومان افت، به ۹۸۰ میلیون تومان رسیده است.

افت قیمت دامان دنا پلاس توربو شارژ را هم گرفته، به نحوی که قیمت این خودرو در بازه زمانی تحت بررسی بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان افت را به خود دیده است. خودرو‌های عمومی‌تر مانند رانا، ساینا و سورن نیز افت قیمت داشته‌اند، منتها بسیار کمتر از امثال دنا. به عنوان مثال، قیمت سمند سورن از ۸۴۰ میلیون تومان در نیمه فروردین امسال به ۸۲۵ میلیون تومان در وسط اردیبهشت رسیده است.

یا ساینای دنده‌ای و رانا پلاس هر دو بین پنج تا ۱۰ میلیون تومان افت قیمت را در بازه زمانی تحت بررسی تجربه کرده‌اند. در بین خودرو‌های مونتاژی هم ام‌وی‌ام X۲۲ اتومات که اخیرا درگیر فراخوان از سوی شرکت مونتاژ‌کننده آن در داخل کشور شده، افت قیمت اندکی در حدود ۱۰ میلیون تومان را نسبت به نیمه فروردین به ثبت رسانده است. جک S۳ اتومات هم در همین حدود افت قیمت داشته و قیمت آن به یک‌میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان رسیده است.

این در حالی است که قیمت دیگنیتی پرایم از دو‌میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان در نیمه فروردین امسال به د‌ومیلیارد و ۷۰ میلیون تومان در نیمه اردیبهشت نزول کرده است.

دیگر خبرها

  • قیمت طلا نزولی می شود؟
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت مسکن در بازار
  • آرامش در بازار خودرو
  • ۱۰۰ ماه کار کنید نیسان آبی بخرید‍
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۹
  • هشدار جدی مرکز پژوهش‌های مجلس به دولت/ چالش حقوق معلمان در کمین آموزش و پرورش
  • سکه و طلا در بازار تهران ارزان تر شد
  • نزول قیمت سکه و طلا در بازار تهران
  • آخرین قیمت گوشت و دام زنده اعلام شد
  • جنجال پلمپ طلا فروشی‌های اعتصابی مشهد | آقای فرماندار شاکی شد | مگر بنده حق ندارم ورود کنم؟